"Пиша това със сълзи в очите": Атман се разкая за инцидента, при който удари фенка в трибуните

от в 14:21 на 28.05.2024
Калоян Соколов

Първият ден на Ролан Гарос ще се запомни до голяма степен със скандалната ситуация, която се създаде в срещата между Теренс Атман и Себастиан Офнер. Французинът пропиля аванс от два сета и пробив, като Офнер уверено вървеше към това да изравни резултата, а нервите на Атман не издържаха и той запрати топката право към трибуните, наранявайки една от своите почитателки.

Самата дама понесе стоически удара и по никакъв начин не се оплака, но действията на местния представител категорично трябваше да доведат до негова дисквалификация, само че домакините решиха да пожалят своя сънародник и основателните протести на австриеца не бяха уважени. В крайна сметка справедливостта възтържествува и Офнер осъществи пълен обрат, а феновете в социалните медии не пожалиха Атман и осъдиха строго неговите действия, както и липсата на реакция от страна на официалните лица.

Изглежда ситуацията е повлияла много негативно на психиката на световния номер 120, който бързо реши да внесе яснота около инцидента и да поднесе своите извинения към пострадалата жена, а ние оставяме на вас да прецените до колко всичко е искрено в неговотото изявление.

"Здравейте, бих искал да обърна внимание на драмата, с която се справям в момента. След като загубих третия сет и изоставах с 1:4 в четвъртата част, Себастин спаси точка за пробив и пусна топката обратно при мен, а аз имах изблик на ярост и реших да запратя топката в мрежата. Проблемът се състоя в това, че скъсах кордажа си в същия момент и наблюдавах как топката прекосява мрежата и удря една от зрителките в крака.

Разбира се, първата ми реакция би била да се извиня, но бях толкова шокиран и дезориентиран от действията си, че  никаква реакция не ми дойде наум. Сякаш мозъкът ми се беше изключил и не можех да мисля за абсолютно нищо в този момент. Работя много здраво по отношение на моята психика и хората, които ме познаават, знаят колко голям прогрес съм направил по отношение на справянето с гнева и стреса, макар че все още далеч не съм перфектен. Същият този стрес, който преди 6 месеца довеждаше до това да губя между 4 и 6 килограма по време на турнир.

Постъпката ми, която вече сте видели по медиите, по никакъв начин не е била умишлена, така че ви моля да ми простите за моето емоционално избухване, а най-вече бих искал да се извиня персонално на въпросната дама. В момента заедно с моя агент и организаторите, се опитваме да я намерим, за да чуе всичко това лично от мен и също така бих искал да ѝ подаря една от моите ракети с автограф (стига да е съгласна с тази оферта).

Ще поема финансовите последствия от действията си и пиша всичко това със сълзи в очите, защото съм изключително чувствителен човек и ми се отразява много сериозно да бъде в подобна ситуация. Надявам се съобщението ми да бъде чуто. До скоро, Теренс"! - написа 22-годишният тенисист в социалните медии.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Пиша това със сълзи в очите": Атман се разкая за инцидента, при който удари фенка в трибуните Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | ролан гарос | теренс атман

Коментари





Следвайте ни в Facebook