Плах Димитров не оказа съпротива на Надал и напусна турнира в Монте Карло

от в 17:02 на 15.04.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров не съумя да разкрие дори частица от своите качества в осминафиналния си сблъсък срещу Рафаел Надал и закономерно бе надигран по всички показатели от "Краля на клея", който напълно оправда прозвището си и наложи тотална доминация над нашето момче, за да се наложи с 6:1 6:1 и така се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Монте Карло, където го очаква двубой с един имзежду Андрей Рубльов и Роберто Баутиста Агут.

Матадора откри срещата с нулев сервис гейм, а след това родният ни представител допусна цели три двойни грешки и предаде подаването си. Играта от основната линия на Димитров беше изпълнена с множество неточности, като той рядко влизаше в разигравания и допусна втори пореден пробив, правейки нови две двойни грешки. 

Испанецът пък продължаваше да запазва изключително ниво на концентрация, което го изведе до аванс от 5:0, когато най-после последва кратък проблясък от страна на Димитров и първата ни ракета се записа в резултата. Григор даже дръпна с 0:30 на ретур в ответния гейм, ала манакорецът не позволи изненада и първият сет отиде рутинно на неговата сметка.

Неубедителните изяви на поставения под номер 14 продължиха във втората част, която отново стартира вихрено за 20-кратния шампион от Шлема и почивката дойде при аванс от 3:0 в негова полза. Рафа по никакъв начин не намаляваше оборотите си на игра, а нашият сънародник изглеждаше примирен с поражение и скоропостижно капитулира със съпротивата си в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плах Димитров не оказа съпротива на Надал и напусна турнира в Монте Карло Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монте карло | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook