Плишкова е аут; Зигмунд победи Вондрусова

от в 03:04 на 24.08.2021
Максим Енчев

Вероника Кудерметова поднесе най-голямата изненада на турнира, побеждавайки първата поставена Каролина Плишкова със 7-5 6-4.



Водачката в схемата направи пробив в четвъртия гейм, който обаче бе върнат от рускинята почти моментално. След нов брейк на Кудерметова тя успя да измъкне първия сет със 7:5 гейма.

След множество нереализирани точки за пробив от страна и на двете състезателки във втория сет, 40-тата в света най-накрая достигна до брейк в деветия гейм и сервираше, за да отстрани първата поставена. Рускинята спаси точка за пробив и накрая елиминира Плишкова. В трети кръг тя ще се изправи срещу Мертенс или Младенович.



Лаура Зигмунд се наложи над поставената под номер 10 Маркета Вондрушова, която има тежък сезон след възстановяването си от контузия в китката. Мачът бе динамичен и изпълнен с множество обрати, като първата част бе прибавена в актива на Зигмунд с резултат 6:3.

Въпреки че германката сервираше за мача при 5:4, чехкинята успя да върне пробива. Стигна се до тайбрек, в който триумфира Вондрушова убедително.

В решителния трети сет въпреки преднината на 14-тата в света от 4:2 гейма, тя допусна обрат, като така Зигмунд се класира за втори кръг, в който ще се изправи срещу Вера Звонарьова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова е аут; Зигмунд победи Вондрусова Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook