Плишкова не даде шансове на Конта и спечели своя първи трофей в Рим

от в 15:00 на 19.05.2019
Калоян Пламенов

Чехкинята Каролина Плишкова успя да спечели своя първи трофей в Рим, след като на финала победи Джоана Конта с 6:3, 6:4. 

В първия сет победителката проби във втория гейм, а във втория всичко се реши отново след един единствен пробив, който падна в седмия гейм.

По този начин чехкинята ще дръпне с две позиции в световната ранглиста от утре и ще заема второто място с актив от 5685 точки, като ще се доближи на точно 801 точки от лидерката в световния тенис Наоми Осака. Нейната противничка ще се изкачи с 16 места и от понеделник ще заема 26-ото място в световния тенис.

Трофеят е 2-и за Каро през тази година и 13-и в нейната кариера. Тя спечели турнира в Бризбейн в началото на сезона, а преди няколко седмици игра и финал в Маями, който обаче загуби. Това бе и неин трети финал за годината.

Освен това Плишкова е първата чехкиня, която печели турнира в Рим от 1978 година, когато за последно това стори Регина Марсикова, и втората тенисистка от тази страна, която триумфира в надпреварата. 

По пътя към трофея чешката тенисистка се справи последователно с Айла Томлянович, София Кенин, Виктория Азаренка, Мария Сакари, както и днешната си противничка. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова не даде шансове на Конта и спечели своя първи трофей в Рим Калоян Пламенов
Теми:  
джоана конта | каролина плишкова | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook