Плишкова се измъчи доста срещу 172-ата в света в първия кръг на "Ролан Гарос"

от в 14:11 на 29.09.2020
Калоян Пламенов

Каролина Плишкова премина с големи трудности първия кръг на "Ролан Гарос", след като победи трудно египтянката Маяр Шериф след 6:7(9), 6:2, 6:4. 

Във втория кръг тя определено може да има още проблеми, тъй като се изправя срещу шампионката в турнира от 2017 година Йелена Остапенко, която по традиция играе силно на клей и стартира много убедително участието си в турнира.

В първия сет Каро имаше три точки за пробив с цената на сетболи в десетия гейм, но нейната противничка не само, че си взе подаването, а след това и проби за 6:5.

Плишкова върна пробива в последния гейм и докара сета до тайбрек в който пропиля още цели пет сетбола и в крайна сметка го загуби след 9:11 точки.

Във втория сет обаче чехкинята се окопити и след размяна на пробиви в първите два гейма тя проби решително в третия и петия гейм и след това прати мача в трети и решителен сет.

В него всичко се реши от един единствен пробив в тилдановия седми гейм, а до края на частта Плишкова си задържа аванса и в крайна сметка успя да спечели мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова се измъчи доста срещу 172-ата в света в първия кръг на "Ролан Гарос" Калоян Пламенов
Теми:  
каролина плишкова | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook