Плишкова се отказа и Симона Халеп спечели трофея в Рим!

от в 16:12 на 21.09.2020
Димитър Беловски

Симона Халеп спечели своята 22-ра титла от WTA турнирите след отказ на съперницата ѝ Каролина Плишкова поради контузия. Това е първа титла за румънката в Рим. По този начин тя печели трети пореден турнир и е в серия от 14 поредни победи.

От самото начало се виждаше, че нещо не е наред с Плишкова, която трудно печелеше точки.

Румънката започна ударно и спечели първия сет с 6:0. Във втория поведе с 2:1 и последва отказ от страна на Плишкова. Двете играха едва 32 минути.

В първия сет нищо не се получаваше за Плишкова. Тя спечели едва малко над 20 % от точките си от първи сервис. Това пък бе добре дошло за Халеп, която демонстрира страхотна игра и бързо поведе с 3:0 и два пробива аванс. Гейм №4 бе доста интересен, тъй като чехкинята стигна до три точки за връщане на единия пробив, след като поведе с 0:40. Халеп обаче бе безкомпромисна и не ѝ даде дори точка повече и спечели за 4:0. Това още повече повлия на поставената под №2 и тя загуби сервиса си на нула, а малко по-късно Халеп затвори сета на свой сервис след 6:0.

Втория сет също започна с пробив за румънката, но Плишкова успя бързо да изравни за 1:1. Халеп постигна нов пробив за 2:1, а след това Плишкова реши да сложи край на участието си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова се отказа и Симона Халеп спечели трофея в Рим! Димитър Беловски
Теми:  
каролина плишкова | рим | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook