Плишкова се справи с Вондрушова и е втората финалистка в Рим

от в 20:14 на 20.09.2020
Диана Андреева


Каролина Плишкова не срещна почти никакви трудности и се намира само на крачка от титлата на Мастърс 1000 туринра в Рим! В 1/2-финалната си среща световната номер 4 се изправи срещу сънародничката си Маркета Вондрушова, като след 6:2 6:4, Плишкова сложи край на двубоя в своя полза.

Утре чехкинята очаква Симона Халеп, която по-рано днес застана на пътя на Гарбинье Мугуруса. В днешната среща Плишкова демонстрира много стабилна игра на сервис, като независимо от нерештилеността и на брейк боли, тя се нуждаеше от по-малко от 80 минути, за да надделее в двубоя.

Още от началото на мача Плишкова задаваше темпото на игра. Световната номер четири пласираше добре топката в дъното на корта, с което принуждаваше съперничката си да тича много. На мрежата Каролина също беше много убедителна, като всичко това в комбинация със стабилни отигравания на ретур подпомогнаха по-опитната чехкиня да си осигури ранен пробив аванс, който съумя да задържи и до края, с което затвори сета в своя полза.

https://twitter.com/josemorgado/status/1307722029467131910?s=19

Във втората част Плишкова продължаваше да показва високо ниво на игра, но Вондрушова също беше много стабилна, като дори на два пъти успяваше да реализира рибрейк, но пробив на световната номер четири в десетия гейм си оказа ключов за изхода на двубоя - 6:4. Така тя затвори сета, както и мача в своя полза и записа втори успех над тази опонентка, като миналия дойде на 1/4-финалите в Маями плез 2019.

Плишкова

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова се справи с Вондрушова и е втората финалистка в Рим Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook