По балкански: Бащата на Джокович отпразнува триумфа на терасата в хотела (видео)

от в 17:54 на 29.01.2023
Мирела Николова

Бащата на Новак Джокович - Сърджан, многократно е предизвиквал негативни реакции към себе си заради свои изказвания и често е бил обвиняван, че по този начин влошава репутацията на своя син. В миналото той неведнъж е неглижирал постиженията на Роджър Федерер и Рафаел Надал, докато същевременно никога не е пропускал да изтъкне качествата на сина си и да спомене как той е най-великият тенисист за всички времена.

Преди няколко дни Джокович-старши се забърка в нов скандал, след като бе заснет да се снима в "Мелбърн парк" заедно с фенове, развяващи руски знамена с лика на Владимир Путин. Въпросното видео за отрицателно време обиколи световните медии, според които в клипа се чува как Сърджан изразява подкрепа към Русия във войната, извиквайки "Да живеят руснаците". Впоследствие както самият Сърджан, така и Новак обясни, че баща му е помислил споменатите знамена за сръбски, а думите, които е изрекъл във видеото, на сръбски се превеждат като "Наздраве". 

Въпреки че двамата ясно подчертаха, че няма как някой от тях да подкрепи какъвто и да е акт на агресия и насилия, то още на следващия ден стана ясно, че Джокович-старши е взел решение да не присъства на следващите мачове на сина си в турнира, за да не предизвиква допълнителен смут. 

Отсъствието му от корта обаче по никакъв начин не се отрази на представянето на Ноле, който по-рано днес вдигна своята 10-а титла в Мелбърн и общо 22-ра от Големия шлем. Дори на финала Сърджан спази своето обещание и не бе в щаба на сина си, а вместо това изгледа финалния двубой по телевизията в хотелската си стая. Съдейки по видео, публикувано в социалните мрежи обаче, то можем да кажем, че Джокович-старши не изпитва особено недоволство от това, че е отсъствал от корта, тъй като в клипа се вижда как пее и танцува на фона на сръбски песни след триумфа.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sport Klub (@sport.klub)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По балкански: Бащата на Джокович отпразнува триумфа на терасата в хотела (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | новак джокович | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook