По-мощна от Синер: Сабаленка сложи в малкия си джоб звездите от ATP по скорост на форхенда

от в 11:32 на 29.05.2024
Калоян Соколов

Арина Сабаленка неотдавна изказа свеоето мнение, че мъжкият тенис е по-интересен за гледане от женския и самата тя предпочита да следи двубоите в ATP Тура, отколкото тези на своите съпернички. Оказва се обаче, че самата Сабаленка може да се конкурира по доста интересен показател и дори да бъде с преднина спрямо най-добрия играч за сезона при мъжете, а именно Яник Синер.

Това стана ясно след двубоите на италианеца и световната номер две от дебютния кръг на Ролан Гарос, след като статистически данни показаха, че Сабаленка всъщност удря топката по-мощно от шампиона на Аустрелиън Оупън. Синер винаги е всявал сериозен респект у своите съперници, които знаят, че той е способен да преодолее тяхната защита с форхенд уинър от всяка една позиция на корта и той е генерирал средна скорост от 122 километра при длановите си удари в мача с Кристофър Юбенкс.

Това обаче се оказва с 3 километра по-бавно от средните стойности при беларуската тенисистка, чийто форхен регулярно попада със 125 километра в полето на нейните съпернички и определено редица състезатели от мъжкия тенис биха могли само да мечтаят за мощта демонстрирана от миналогодишната 1/2-финалистка в Париж.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По-мощна от Синер: Сабаленка сложи в малкия си джоб звездите от ATP по скорост на форхенда Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | Арина Сабаленка | любопитно | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook