По най-неприятния начин: Третата поставена напуска РГ след отказване във втория сет

от в 18:22 на 28.05.2022
Мартин Петков

Паула Бадоса несъмнено е едно от разочарованията на клей сезона до момента, след като допусна ранни отпадания на надпреварите в Мадрид и Рим. Испанката за сметка на това стартира силно на Ролан Гарос, където има да защити четвъртфинала си от миналогодишното издание, с две убедителни победи и имаше потенциала да се бори за нещо повече, но проблем от физическо естество сложи край на участието ѝ във френската столица през днешния ден, след като бе принудена да се откаже при 3:6 1:2 срещу Вероника Кудерметова. В осминафиналите за рускинята предстои да срещне победителката измежду Мадисън Кийс и Елена Рибакина.

Третата поставена имаше летящо начало на мача, като още в откриващия гейм се поздрави с пробив, а физическото ѝ състояние не предвещаваше никакви неприятности. Впоследствие испанката неколкократно бе близо до удвояване на преднината си, ала невероятната игра под напрежение на рускинята даде своето отражение и тя не просто се справи с трудностите, а дори осъществи пълен обрат, печелейки пет последователни гейма. В този момент и Бадоса пожела медицински таймаут, който за нейно съжаление не даде искания резултат, поради което в идните минути началният сет бе записан в актива на Кудерметова.

Световната номер 4 опита да се бори с травмата, но силите ѝ стигнаха за едва един гейм във втората част, преди да се откаже със сълзи на очите, като по този начин рускинята ще дебютира в осминафиналите на турнир от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По най-неприятния начин: Третата поставена напуска РГ след отказване във втория сет Мартин Петков
Теми:  
wta | вероника кудерметова | контузия | паула бадоса | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook