По подобие на Паната: Тони Надал призна Новак Джокович за най-великия тенисист в историята

от в 15:15 на 07.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович направи на пръв поглед невъзможното с олимпийския си златен медал, а именно и най-големите му критици да го възхваляват. Вчера Адриана Паната се извини на сърбина, чиито успехи и принос за играта дълги време подценяваше. 

Тони Надал пък никога не е оспорвал спортно-техническите качества на сърбина, но винаги си е позволявал да го критикува, когато бурният характер на балканеца го е вкарвал в спорни ситуации на корта. Специалистът многократно е поставял Роджър Федерер по-нагоре в личната си класация за величие в тениса, но изглежда това вече не е така, съдейки по последните писания в колонката на чичото на Матадора за испанския вестник "El Pais"

"Несъмнено у нас остава горчиво чувство, виждайки кадрите, на които Карлос Алкарас плаче, но неговата скръб и разочарование не бива да ни залъгват, че трябва да приемаме случилото се като поражение. Карлос загуби мач, в който можеше да бъде и победител, борейки се до последната топка, както винаго го е правел. Това 21-годишно момче държеше в напрежение цяла Испания, която се надяваше на спечелването на златен медал, а същевременно всички можехме да се насладим на страхотния тенис и страст от страна на Карлитос.

Неговият сребърен медал заслужава единствено възхищение, защото беше спечелен срещу най-великия тенисист в историята на тениса. Този път Джокович излезе с много по-добра тактика и показа, че не можеш да го пречупиш, каквото и да се е случило в миналото. Това е най-заслуженият златен медал на Игрите досега и няма как да не отдадем своето огромно уважение към този спортен подвиг на сърбина" - категоричен е чичо Тони.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По подобие на Паната: Тони Надал призна Новак Джокович за най-великия тенисист в историята Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | париж 2024 | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook