По примера на Джокович: Алкарас се отказа от турнира в Монреал и помогна на Григор Димитров

от в 10:51 на 02.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас още през вчерашния ден призна, че се чувства изключително изморен и черпи сили единствено от това, че играе за страната си. Испанецът днес ще излезе за 1/2-финалния си двубой на сингъл от олимпийския турнир, а същевременно взе участие и на двойки, където с Рафаел Надал отпаднаха в 1/4-финалната фаза от американците Раджийв Рам и Остин Крайчек. 

Именно натрупаната умора е главната причина Карлитос да последва примера на на Новак Джокович и да се оттегли от Мастърса в Монреал. Интересното е, че ибериецът все още не е печелил мач в кандския град, след като отпадна на старта при дебюта си срещу Томи Пол през 2022-ра. Надпреварата в Канада стартира само 2 дни след олимпийския финал и това я превръща в недотам желана дестинация за играчите, които продължат до крайните фази в Париж, имайки предвид предстоящото дълго пътуване и смяна на настилката.

Това са добри новини за Григор Димитров, защото тези две оттегляния ще му позволят да попадне в топ 8 на поставените, което означава, че ще започне участието си директно от втория кръг и няма да срещне по-високоранкиран играч от себе си чак до 1/4-финалите. Припомняме ви, че Хуберт Хуркач и Алекс Де Минор лекуваха сериозни травми на Уимбълдън, a Александър Зверев и Каспър Рууд едва вчера прикючиха с ангажиментите си на Олимпиадата, което може да доведе до сериозни размествания в основната схема и провеждането на един от най-слабите Мастърси в историята на тениса.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По примера на Джокович: Алкарас се отказа от турнира в Монреал и помогна на Григор Димитров Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | карлос алкарас | любопитно | монреал | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook