По примера на Джокович: 37-годишната Ерани и Паолини триумфираха със златото на двойки в Париж!

от в 00:19 на 05.08.2024
Елеонора Александрова

Жасмин Паолини и Сара Ерани са новите олимпийски шампионки при дамите. Италианките победиха състезаващите се под неутрален флаг рускини Мира Андреева и Диана Шнайдер с 2:6 6:1 10:7 за 1 час и 25 минути игрово време. Така Италия затвърди очакванията за силно представяне на тенис турнира в Париж, макар и с отсъствието на Яник Синер, след като Лоренцо Музети спечели бронза при мъжете на сингъл.

Андреева и Шнайдер започнаха чудесно срещата, като в хода на почти цялата първа част те бяха тези, които превъзхождаха съперничките си. Това позволи на рускините да реализират два пробива във втората половина на сета и по този начин, с резултат 6:2 да се доближат до златото.

Ерани и Паолини обаче имаха други планове. Италианките се мобилизираха, докато значително по-младите им опонентки започваха да допускат все повече непредизвикани грешки и съответно не само да губят контрол w разиграванията, но и да спечелят едва един гейм по време на целия втори сет и така финалистките от Ролан Гарос изравниха резултата.

Италианките показаха шампионски характер и във финалната част, макар че супертайбрекът започна равностойно. Ерани и Паолини поеха инициативата при 2:2, като запазиха преднината си от един минипробив и с резултат 10:7, италианското дуо триумфира със златния медал!

Бронзовият медал бе спечелен от испанките Кристина Букша и Сара Сорибес Тормо. Те разгромиха чешката двойка Каролина Мухова и Линда Носкова с 6:2 6:2 за 1 час и 14 минути игрово време и донесоха втори медал за Испания в тенис турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По примера на Джокович: 37-годишната Ерани и Паолини триумфираха със златото на двойки в Париж! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | даяна шнайдер | жасмин паолини | мира андреева | Обзори | олимпийски игри | сара ерани

Коментари





Следвайте ни в Facebook