По примера на Джокович: Мъри се оперира, но се надява да е готов за последния си Уимбълдън

от в 09:54 на 23.06.2024
Калоян Соколов

Анди Мъри ще претърпи операция на гърба този уикенд. 37-годишният британец получи контузия в Куинс, но се надява, че ще може да се сбогува с публиката на Уимбълдън, а това явно не е невъзможно, въпреки че ще му се наложи да мине под ножа, когато остава само малко повечe от седмица до старта на надпреварата. Бившият номе едно пристигна в Куинс, след като беше загуби 4 поредни мача и общо 9 последователни сетове, само че показа, че все още не е за подценяване на тревата и надви Алексей Попирин на старта.

Впоследствие обаче 2-кратният шампион от Уимбълдън изпитваше изключителнo сериозни болки в гърба по време на двубоя си от втория кръг и се отказа само след 5 изиграни гейма, заявявайки как изобщо не е трябвало да излиза на корта. Мъри дори стигна по-далеч и призна как от вече 11 години изпитва дискомфорт в същата зона, само че никога не се е чувствал чак толкова зле.

Това накара всички фенови на 3-кратния "мейджър" носител да отпишат неговите шансове за участие на Уимбълдън, но явно сър Анди се е вдъхновил от примера на Джокович, който ще пътува за Лондон, въпреки че само преди 2 седмици претърпя интервенция на десния менискус, а Мъри ще има още по-малко време да се възстанови за предполагаемо предпоследното състезание в своята кариера, имайки предвид, че неговото отказване вероятно ще се състои на Олимпиадата в Париж.

"Почти всички тенисисти имат хронични проблеми със ставите и гърба, но при мен винаги е ставало въпрос за болки от лявата страна на гърба, докато този път са отдясно. Затова смятам, че може да се направи в този промеждутък от време, за да си помогна" - разказва бившата първа ракета на света.

Мениджърът на британеца пък увери, че веднага след операцията ще има обновена информация за състоянието на неговия клиент и това дали той наистина ще бъде способен да играе на мястото, където постигна най-големите успехи в своята кариера - 2 титли от Шлема и олимпийски златен медал, а освен това Анди е заявил участие на двойки със своя брат Джейми, което може да бъде допълнително изпитание, макар че за първа година мачовете ще бъдат в 2 от 3 сета, а не в 3 от 5.

Източник: The Independent

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По примера на Джокович: Мъри се оперира, но се надява да е готов за последния си Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook