По примера на Федерер: Циципас изуми с бекхенд покрай външната страна на мрежата (видео)

от в 09:36 на 03.06.2023
Мартин Петков

Стефанос Циципас вече резервира своя билет за осминафиналната фаза на Ролан Гарос, след като се справи безапелационно в последователни сетове със съпротивата на Диего Шварцман, губейки едва седем гейма в хода на срещата. Сблъсъкът пък несъмнено се превърна и в най-добрият мач за гърка от старта на тазгодишната му кампания в Париж, като печелившите отигравания в представянето на бившия финалист във френската столица изобилстваха и той неведнъж загатна, че е близо до оптималната си форма, което е отлична новина за него, предвид факта че намери място във втората седмица на надпреварата и тепърва предстоят същинските битки за него в състезанието.

Световният номер 5 обаче ще има и друго, с което да запомни вчерашния си успех над аржентинеца, след като в един от заключителните геймове на срещата изпълни феноменален бекхенд от основната линия, при който топката прелетя покрай външната страна на мрежата, за да попадне неспасяемо в половината на неговия противник. Самият шедьовър сам по себе си напомни за изумителните изпълнения от подобна позиция на идола на Циципас - Роджър Федерер, като сравненията между отиграването на гърка и едни от най-запомнящите се удари на Маестрото не закъсняха.

Вицешампионът от 2021-ва година във френската столица пък изглежда далеч от края на похода си в надпреварата, като утре му предстои да осминафиналите да се изправи срещу наглед непретенциозния квалификант Себастиан Офнер, който обаче е сред сензациите досега в турнира и определено не трябва да бъде подценяван с лека ръка. В случай на победа срещу австриеца, то петият поставен в схемата ще изпълни минималната си цел на Ролан Гарос, а именно да достигне финалната осмица в състезанието, където ще премери сили с победителя от двубоя на следващата генерация между Лоренцо Музети и Карлос Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По примера на Федерер: Циципас изуми с бекхенд покрай външната страна на мрежата (видео) Мартин Петков
Теми:  
бекхенд | роджър федерер | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook