По примера на Григор: Играч пренесе на ръце дете, на което му е прилошало (видео)

от в 14:01 на 04.08.2022
Мирела Николова

Григор Димитров е един от тенисистите, имащи репутацията на хора, които никога не остават безразлични към болката на околните, и не са един и два случаите, когато най-добрият ни тенисист е бил първият, оказал помощ на човек в нужда. Многократно сме виждали как нашето момче без колебание се притичва на помощ на своя опонент, а също така няма как да забравим и момента на Мастърса в Маями през 2014 година, когато българинът тепърва изгрява на световната тенис сцена и впечатлява с проявата си на загриженост към едно от момичетата, подаващи топките. 

Между разиграванията нашият сънародник се обръща към въпросното дете с молба да му подаде кърпата, но то не отговаря по никакъв начин. Тогава Григор разбира, че на момичето му е прилошало поради високите температури във Флорида, и спира играта, за да го съпроводи до сенчесто място извън корта, където да получи помощ. 

Сходна ситуация се разигра през вчерашния ден на Чаланджър турнира в Лексингтън, след като 17-годишният китаец Шанг Цюнчанг си спечели аплодисментите на зрителите по трибуните благодарение на подобен акт. Също както Димитров, Шанг забеляза, че една от подавачките на топки е получила топлинен удар и едва стои на краката си, след което веднага захвърли ракетата си и я вдигна на ръце, за да я пренесе на ръце до стола за почивка. Там той побърза да подаде на момичето бутилка вода и да сложи лед под главата му и въпреки че бе повикан лекар на корта, тенисистът остана при детето, за да се увери, че състоянието му е стабилно.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По примера на Григор: Играч пренесе на ръце дете, на което му е прилошало (видео) Мирела Николова
Теми:  
григор димитров | любопитно | Чаланджъри | шанг цюнчанг

Коментари





Следвайте ни в Facebook