По примера на Циципас: Руне също прекрати работа с Муратоглу за втори път

от в 14:09 на 01.09.2023
Мирела Николова

Холгер Руне и Патрик Муратоглу се разделиха за втори път през настоящия сезон. Новината идва само ден, след като Стефанос Циципас взе решение да прекрати работа с Марк Филипусис, и бе потвърдена от майката на скандинавеца, изпълняваща ролята и на негов мениджър - Анеке. Тя разкри още, че все още не е сигурно кой ще бъде наставник на сина ѝ оттук насетне и дали Руне ще се върне към сътрудничеството си с Ларс Кристенсен.

"Холгер вече няма да работи с Патрик, но той все още е част от академията му", каза тя пред датската медия BT. "Планът винаги е бил сътрудничеството с Муратоглу да бъде временно, но след големите успехи, които постигнахме в края на 2022 г., взехме решение Патрик да пътува с нас и в Австралия. За съжаление, сътрудничеството с Ланс Кристенсен и Патрик не беше толкова ползотворно. 

Първоначално планирахме Ларс да съпровожда Холгер по време на клей сезона, но впоследствие ситуацията се промени и екипът за турнирите на червено бе съставен от Патрик и физиотерапевта Лупо Бекерини. Имайки предвид страхотните резултати в тази част от сезона (финали в Монте Карло и Рим и четвъртфинал на Ролан Гарос), Руне предположи, че същата формула ще проработи и на US Open, но това не се случи. 

За Холгер в момента е най-важно да се поддържа спокойна атмосфера в екипа и да намерим човек, с когото ще имаме възможност да работим за по-дълго време. По мое мнение Ларс има всичко необходимо, за да помогне на Руне да постигне целите си, а именно да го изведе до първото място в световната ранглиста и титла от Големия шлем", споделя Анеке.

На US Open Кристенсен бе част от щаба на Клара Таусон, но все още няма яснота дали двамата ще продължат сътрудничеството си, или Ларс ще предпочете да се завърне в екипа на Холгер, с когото работи още от дете.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По примера на Циципас: Руне също прекрати работа с Муратоглу за втори път Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | патрик муратоглу | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook