По примера от ИУ: Сакари сътвори обрат над световната №35 и ще срещне Сабаленка на 1/2-финал

от в 00:13 на 03.05.2023
Мартин Петков

Мария Сакари не стартира по мечтан начин сезона си на клей, след като допусна поражение още на старта при участието си на надпреварата в Щутгарт, ала в хода на настоящата седмица гъркинята се справи повече от отлично на WTA 1000 турнира в Мадрид. Световната номер 9 вече записа три победа в испанската столица, за да подпечата класирането си за четвъртфиналите, където днес сътвори пълен обрат над Ирина-Камелия Бегу след близо 3-часова битка на корта - 6:7(3) 6:4 6:2. С успеха си Сакари, чиято последна и досега единствена WTA титла датира отпреди четири години, продължава напред към финалната четворка в Мадрид, като ще срещне шампионката от Аустрелиън Оупън - Арина Сабаленка, в повторение на полуфинала им от Индиън Уелс, когато беларуската триумфира в два сета.

Още от самото начало на двубоя ясно личеше, че сервисът няма да играе толкова голяма роля за подаващите, като пробивите бяха често срещано явление, преди в крайна сметка румънката да затвърди преднината си в резултата след четири отразени брейкбола и поведе с 5:3. Осигурила си възможност да сервира за спечелването на сета, световната номер 35 се пречупи и допусна изравняване, но мигновено осъществи нов пробив, при който Сакари за сетен път остана хладнокръвна на ретур и предизвика изиграването на тайбрек. В него по-високоранкираната тенисистка първа отмъкна точка на съперниковия начален удар, но с това приключиха добрите ѝ изяви в дългия гейм и Бегу взе всичко в свои ръце, като записа откриващия сет срещу името си.

Стартът на втората част ни предложи поредната серия от пробиви, като в този случай в печелившата позиция излезе представителката на южната ни съседка, която установи известен контрол над случващото се на корта и скоропостижно дублира аванса си в резултата. 31-вата поставена не се предаде без битка и светкавично отговори с рибрейк, но ръката на Сакари не трепна при следващия ѝ опит да затвори сета и абсолютното равенство възцари.

Решителната трета част беше напът да стартира мечтано за Бегу, която поведе с 15:40 при сервис на световната номер 9, ала изправена до стената, гъркинята вдигна значително качеството в представянето си, като чрез придобития импулс засвидетелства уменията си в офанзивен план и се сдоби с предимство от пробив. Впоследствие румънката имаше своя късен шанс да се завърне в срещата, разполагайки с брейкбол в шестия гейм, но отново в ключовия момент Сакари беше непоколебима и отстоя аванса си, който броени минути по-късно удвои, за да официализира победата си и класирането си за полуфиналната фаза в Мадрид.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По примера от ИУ: Сакари сътвори обрат над световната №35 и ще срещне Сабаленка на 1/2-финал Мартин Петков
Теми:  
wta | ирина камелия бегу | мадрид | мария сакари

Коментари





Следвайте ни в Facebook