По ръба на бръснача: Рубльов спаси 3 мачбола и оцеля срещу световния номер 28 в Ротердам

от в 23:59 на 14.02.2024
Мартин Вичев

Андрей Рубльов обърна Феликс Оже-Алиасим в истински трилър на турнира от категорията АТП 500 в Ротердам. Мачът продължи 2 часа и 33 минути - 6:3 6:7(6) 5:7. Руснакът имаше да разрешава доста проблеми в хода на мача, като му се наложи да спасява и 3 мачбола в третия сет, но показа здрави нерви и успя да се поздрави с крайната победа. Следващото препятствие пред световния номер 5 е Алекс де Минор.

Началото на мача бе изцяло под диктовката на канадеца, който проби още първото подаване на Рубльов и на бърза ръка си осигури преднина от 3:0. Впоследствие, руснакът опитваше да поставя под напрежение колегата си, ала Оже-Алиасим не се поддаваше и бранеше предимството си. До края на сета, интересните мигове липсваха, като поставеният под номер две в схемата така и не успя да намери начин да направи рибрейк, и след 33 минути игра, първата ракета на Канада сложи край на откриващата част - 6:3.

Вторият сет не предложи много любопитни моменти, като не станахме свидетели на пробиви или възможности за такива и закономерно, развръзката трябваше да се реши в тайбрек. В дългият 13-ти гейм, победител бе Рубльов, който игра по-стабилно, докато Оже-Алиасим допусна някои неточности, сред които и двойна грешка на сетбол за опонента и така, руснакът изравни частите - 6:7(6)

Третият сет започна на високо темпо, зададено от световния номер 5, който още в първия сервис гейм, се сдоби с първите си три възможности за брейк въобще в мача, ала канадецът не допусна да изостане още от началото и откри сметката си. Впоследствие, двамата тенисисти показаха стабилна игра на сервис и печелеха геймовете си сравнително лесно. При 5:4, когато Рубльов сервираше за оставане в мача, той допусна да се поддаде на нервността си и изостана с 0:40, което се явяваше и уникална възможност за канадеца да сложи точка на спора и да се класира напред в турнира. Четвъртфиналиста от Аустрелиън Оупън обаче засвидетелства класата, която притежава и се измъкна от наглед почти невъзможната ситуация, в която сам се беше поставил и изравни геймовете. Окрилен от невероятния подвиг, който направи, още в следващото подаване на Оже-Алиасим, руснакът направи пробив, а след това на собствено подаване затвори мача и подпечата класирането си напред в турнира.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По ръба на бръснача: Рубльов спаси 3 мачбола и оцеля срещу световния номер 28 в Ротердам Мартин Вичев
Теми:  
андрей рубльов | ротердам | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook