По шампионски: Кербер спря серията си от 6 поредни загуби и триумфира в Страсбург!

от в 21:31 на 21.05.2022
Мирела Николова

Анджелик Кербер нямаше победа от месец март насам и се намираше в серия от 6 поредни поражения, но през тази седмица се завърна по впечатляващ начин на световната тенис сцена, завоювайки трофея на WTA 250 турнира в Страсбург. В сблъсъка за титлата германката срещна сериозна съпротива от страна на световната №81 Кая Юван, но все пак съумя да излезе като победителка от срещата, надделявайки след 3 часа и 16 минути в три последователни тайбрека, за да оформи крайното 7:6(5) 6:7(0) 7:6(5) и да се поздрави с 14-а титла в кариерата си.

Двубоят стартира великолепно за по-нискоранкираната състезателка, която успяваше да се възползва от неточностите на съперничката си и не след дълго се оказа напред в резултата с наглед солидна преднина от 5:2. С напредване на времето обаче германката започна да намира своя ритъм на игра, съумявайки да навакса изоставането си за 5:5. Тя дори осъществи нов пробив, но подавайки за успеха в сета, отново допусна колебания и се стигна до тайбрек. В него Кербер се оказа по-стабилната от двете в решителните моменти и записа откриващата част срещу своето име.

Сценарият се повтори и във втория сет, където словенката поведе с 4:1, но впоследствие допусна драстичен спад в представянето си и станахме свидетели на ново равенство за 4:4. Последваха убедително спечелени геймове от сервиращите, поради което развръзката и на тази част дойде в тайбрек. Той обаче не предложи каквато и да било интрига, тъй като Юван превъзхождаше противничката си по всички параметри и без да загуби дори точка в дългия гейм, си гарантира изиграването на трета част.

Решителният сет не изневери на случващото се дотук, като сблъсъкът продължи да бъде изключително равностоен. Резултатът вървеше гейм за гейм и съвсем резонно шампионката бе решена след трети тайбрек. Там Кербер бе първата, която съумя да реализира минипробив, след което не изпусна лидерството в точките, за да докара нещата до успешен за себе си завършек.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По шампионски: Кербер спря серията си от 6 поредни загуби и триумфира в Страсбург! Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | Обзори | страсбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook