По шампионски: Рибакина се изстреля към 2-ия кръг на Уимбълдън с 11 от последните 12 гейма

от в 15:48 на 02.07.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина започна участието си в Уимбълдън успешно. Макар и да бе показала колебания в първия си сет, изоставайки с 1:3 срещу кварификантката, Елена-Габриела Русе, бившата шампионка на Шампионата бе безкомпромисна след това и с резултат 6:3 6:1 за 70 минути игрово време и се класира за следващия кръг, където ще срещне Лаура Зигемунд.

Срещата започна по кошмарен начин за фаворитката. Представителката на Казахстан не спираше до допуска грешки, както от началния си удар, така и при самите разигравания. За разлика от нея, световната номер 152 играеше освободено и постоянно, което й позволи да реализира пробив още при първия сервис гейм на шампионката от 2022-ра.

С всяка изминала минута обаче играта на Рибакина започваше да се стабилизира все повече. Още при първото подаване на румънката тя имаше две брейкбола, ала усилията й бяха възнаградени чак в петия гейм, когато представителката на топ 5 наложи характерния за нея агресивен, но и ефективен стил на игра. По този начин бившата номер 3 не остави шансове на опонентката си, която от своя страна започваше да губи увереност в ударите си и фаворитката взе следващите 5 гейма, за да спечели първия сет.

Тенденциите от втората половина на първата част се пренесоха и във втората. Рибакина продължаваше да бъде в ролята на водеща фигура в двубоя, докато представителката на северната ни съседка бе бледа сянка на себе си от началото на двубоя. Това си пролича при 4:1, когато Русе взе медицинско прекъсване, поради физически дискомфорт. Това допълнително улесни задачата на световната номер 4 и така, без да загуби гейм повече, започна успешно кампанията си в Уимбълдън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По шампионски: Рибакина се изстреля към 2-ия кръг на Уимбълдън с 11 от последните 12 гейма Елеонора Александрова
Теми:  
wta | елена габриела русе | елена рибакина | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook