По шампионски: Швьонтек не остави шансове на Кийс и се класира за финала в Мадрид

от в 19:52 на 02.05.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек се доказа, като доминантната фигура на женския тенис през последните 2 години. Полякинята демонстрира завидно постоянство и с доминантни победи в по-голямата част от мачовете ѝ се доказа, като безспорната номер 1 до момента. Днес ма полуфинала в Мадрид Швьонтек отново демонстрира тенис мастърклас, като този път "жертвата" ѝ беше сензацията на турнира, Мадисън Кийс и с резултат 6:1 6:3 се класира за втория си пореден финал в испанската столица, където ще се изправи срещу Арина Сабаленка или Елена Рибакина.

Срещата започна по план за световната номер 1, която наложи силното си темпо на игра. Макар и в началото Кийс да не изглеждаше готова да отстъпи на именитата си опонентка, Швьонтек бе тази, която превъзхождаше американката и съумя да неутрализира изцяло бившата номер 7, чрез което да доминира в хода на целия сет и така да поведе с 6:1.

Загубената първа част мотивира бившата "мейджър" финалистка да вдигне нивото си на игра. Кийс бе по-конкурентна на фаворитката, като използваше началния си удар, като основно оръжие. Въпреки това, Швьонтек запази темпото си и отново пое контрола в свои ръце с ранен пробив при 1:1. Следваха няколко равностойни гейма, в които и двете показваха най-доброто от себе си. След 4:3 обаче умората при Кийс започваше да си проличава, за разлика от при световната номер 1, която се възползва от всяка слабост на опонентката ѝ. Така, с 6:3 във втория сет, Швьонтек подпечата билета си за финала в Мадрид.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По шампионски: Швьонтек не остави шансове на Кийс и се класира за финала в Мадрид Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | мадисън кийс | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook