По шампионски: Синер навакса пасив от 3:5 във втория сет и е 1/8-финалист в Мадрид!

от в 23:09 на 29.04.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер продължава да се утвърждава като фаворит и на червените кортове. Макар и да изпита леки затруднения в днешния си мач в Мадрид срещу Павел Котов, италианецът продължава кампанията си без загубен сет, печелейки двубоя с 6:2, 7:5. В следващия кръг ще може да срещне сънародника си Флавио Коболи или представителя на топ 20 Карен Хачанов.

Както обикновено, Синер наложи изключително ефективната си игра в действие. Италианецът доминираше над по-ниско ранкирания си опонент, като още в самото начало поведе с пробив. Руснакът обаче се оказа изненадващо голяма съпротива за фаворита и още след 2:1 успя да изравни резултата. Следваха два поредни гейма, в които и двамата допуснаха по един брейк. След 4:2 обаче световният номер 2 намери ритъма си на игра и показвайки класата си над световния номер 72, не остави шанс над опонента си и поведе с 6:2.

Втората част започна кошмарно за шампиона от Аустрелиън Оупън. Неочаквано южнотиролецът започваше да допуска грешки. Това позволи на аутсайдера сензационно да поведе с пробив, като Котов съумяваше да запази преднината си през почти цялото време. При 5:4 той имаше възможността да изравни резултата в сетовете, ала точно тогава Синер показа шампионски дух и точно в този показа защо е едно от водещите имена на мъжкия тенис през 2024-та, печелейки следващите 3 гейма, за да си осигури място на 1/8 финалите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По шампионски: Синер навакса пасив от 3:5 във втория сет и е 1/8-финалист в Мадрид! Елеонора Александрова
Теми:  
яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook