По стъпките на баща си: Синът на Хюит спечели юношески турнир на 13-годишна възраст

от в 15:59 на 04.11.2022
Калоян Соколов

Конкуренцията в светония тенис е изключителна сериозна и под 5 процента от играчите, които се състезават при юношите и девойките в крайна сметка успяват да се превърнат в професионалисти. 13-годишният Круз Хюит обаче има предимство, за което другите деца могат само да мечтаят, а именно да е син на бивш номер едно в света. Разбира се, то тук става въпрос за Лейтън Хюит, който все още държи рекорда за най-млад шампион в ATP Тура, постигайки това на едва 16-годишна възраст. Всъщност австралиецът до съвсем скоро можеше да се похвали, че най-рано е съумял да достигне до върха в световната ранглиста, само че наскоро постижението му беше счупено от Карлос Алкарас.

В момента пък бившият двукратен шампион от Шлема се е посветил изцяло върху кариерата на сина си, чието бъдеще сякаш е било предопределено още с неговото раждане. Цялото детство на Хюит-младши е минало в това да пътува заедно с баща си по турнирите, а всички най-големи австралийски треньори и тенисисти са обръщали специално внимание на малчугана, който често е имал възможност да бъде на един корт заедно с Ник Кирьос, Бърнард Томич и още много от звездите в Тура.

Изглежда пък тийнейджърът се е възползвал максимално от привилегиите си през годините и е възможно много скоро да последва стъпките на легендарния си родител, тъй като преди няколко дни се поздрави с първата си титла при юношите, която дойде на надпревара от категория J5 на остров Фиджи.

Това е възможно най-ниското ниво при подрастващите, само че трябва да отчетем обстоятелството, че в състезанието е позволено да участва играчи до 18-годишна възраст и Круз е надделял на финала над топ поставения Кристиан Кеър - 2:6 7:5 6:0 и отказване на водача в схемата.

Впечатляващото е, че Кеър е с цели четири години по-възрастен от Хюит и има несравнимо по-голям опит от него на подобно равнище, докато 13-годишно момче тепърва навлиза в юношеските международни надпревари, но нещо ни подсказва, че този трофей няма да е единственият за сина на един от най-борбените тенисисти в модерната история на тениса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По стъпките на баща си: Синът на Хюит спечели юношески турнир на 13-годишна възраст Калоян Соколов
Теми:  
atp | круз хюит | лейтън хюит | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook