По стъпките на сестрите Уилямс: 18-годишната Гоф ще играе във финала на Ролан Гарос!

от в 19:15 на 02.06.2022
Мартин Петков

Кори Гоф се представя на изключително високо ниво от старта на Ролан Гарос, като до момента не е изгубила сет по пътя си към полуфиналите, с което подобри личното си върхово постижение от четвъртфинал в турнирите от Големия Шлем. Американката, благодарение на отличните си изяви до момента, през днешния ден в сблъсък за място на големия финал, където да спори за първа ,,мейджър" титла, срещна друг новак на във фазата на полуфиналите в лицето на Мартина Тревизан, която се намира в серия от десет последователни успеха.

Двубоят ни предостави огромна равнопоставеност в първата половина от мача, ала впоследствие проблем от физическо естество и натрупаната умора взеха своето от италианката, която допусна умопомрачителните 36 непредизвикани грешки в рамките на два сета, за да може тийнеджърката да узакони невероятното си представяне в хода на турнира с победа и място на финала след 6:3 6:1, за 1 час и 28 минути на корта. В спор за титлата световната номер 23 ще се изправи срещу намиращата се в серия от 34 поредни успеха Ига Швьонтек.

Още в началната фаза на двубоя получихме възможността да се насладим на интригуващи мигове, след като станахме свидетели на пет пробива в дебютните седем гейма, но в крайна сметка предимство остана на страната на американката и тя излезе напред в резултата. Гоф в идните минути първа съумя да запази подаването си без нуждата да отразява брейкбол, което несъмнено ѝ вдъхна сериозна доза увереност и след поредната грешка на италианката, тийнеджърката стигна до четвърти последователен брейк, чрез който записа откриващия сет на сметката си.

Паузата между сетовете се оказа по-дълга от по принцип, след като Тревизан имаше проблем от физическо естество в областта на десния си крак и използва правото си на медицински таймаут, за да повика лекар на корта. Италианката, дори след осъществената интервенция, изпитваше затруднения с придвижването си по корта и бе принудена да води своебразна битка за всяка точка, докато 18-годишната тенисистка нямаше никакво намерение да спира започнатото и си извоюва ключов пробив в близо 15-минутен гейм на старта на втората част, за да поведе със сет и 4:1, доближавайки се максимално до победата. Гоф в последвалите минути наложи още по-видно доминацията си, като удвои преднината си с втори брейк и необезпокоявана триуфмира, класирайки се на дебютен финал в турнирите от Големия Шлем, при това без загубен сет в победния си поход.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По стъпките на сестрите Уилямс: 18-годишната Гоф ще играе във финала на Ролан Гарос! Мартин Петков
Теми:  
wta | кори гоф | мартина тревизан | ролан гарос | следваща генерация

Коментари





Следвайте ни в Facebook