По стъпките на Гофен: Отстранилият Адрияно Дженев е новият юношески шампион в Мелбърн!

от в 09:13 на 28.01.2023
Мирела Николова

Тазгодишният Аустрелиън Оупън ще остане в историята на българския тенис като турнира с най-сериозно българско участие, след като в надпреварата се включиха общо деветима наши представители, от които пет девойки и двама младежи. По-рано през днешния ден бе определена шампионката при момичетата, след което бе поставено началото на финалния сблъсък при юношите, който противопостави един срещу друг двамата тенисисти, елиминирали нашите Илиян Радулов и Адрияно Дженев - съответно Лиърнър Тиен от САЩ и Александър Блок от Белгия.

Финалната битка помежду им бе изпълнена с интрига до самия край, тъй като изходът ѝ бе решен в дълъг тайбрек в третия сет, спечелен от Блок, който завоюва своята първа титла от Големия шлем след 2 часа и 12 минути за крайното 6:1 2:6 7:6(9). 

Откриващият сет премина под пълната диктовка на белгиеца, който се възползваше от неспирните непредизвикани неточности на опонента си, успявайки да осъществи три пробива и да вземе преднина в отделните сетове. Втората част обаче пое в напълно различна посока, след като съотношението на силите се промени коренно и вече именно Блок бе този, който подаряваше лесни точки на противника си, позволявайки два брейка и изравняване на общия резултат.

Решителният трети сет обаче бе изключително оспорван, като в него наблюдавахме изключителна стабилност в ударите на всеки един от двамата претенденти за трофея. По-близо до пробив беше Тиен, който обаче пропиля четири брейкбола в хода на частта, чийто изход в крайна сметка бе решен в тайбрек. Там Блок показа повече постоянство в изявите си и достигна до три мачбола, последният от които бе материализиран и му донесе най-голямата титла в досегашната му кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По стъпките на Гофен: Отстранилият Адрияно Дженев е новият юношески шампион в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
адрияно дженев | александър блок | Аустрелиън Оупън 2023 | илиян радулов | лиърнър тиен | Обзори | юноши

Коментари





Следвайте ни в Facebook