По стъпките на Григор: 17-годишният Александър Василев спечели най-голямата си титла досега!

от в 09:58 на 24.08.2024
Калоян Соколов

17-годишният Александър Василев продължава да впечатлява с представянето си през последните седмици. Българинът проби в топ 50 на юношеската ранглиста през месец май, а миналата седмица показа, че вече е готов да се състезава и при мъжете, достигайки до 1/2-финалите на фючърса в София. Първият братовчед на Григор Димитров досега имаше само един спечелен мач на професионален турнир, но показа колко много е израснал от началото на сезона и записа три последователни победи, включително и такава над третия поставен Вадилсав Орлов, който е 8-кратен шампион на ниво ITF и бивш член на топ 350 в света.

Така Александър прибави 4 точки към актива си за световната ранглиста и ще дебютира сред първите 1300 в света, а тийнейджърът пренесе страхотната си форма и в юношеските състезания. Вчера Василев грабна трофея на надпреварата на червени кортове от категория J300 в сръбския град Панчево, надигравайки във финала испанеца Ернандес Кортес със 7:5 6:3.

Родният ни представител спечели титлата с пет поредни победи и нито един загубен сет. Това е шести трофей за него на сингъл при юношите на турнири от ITF, но първи такъв от категорията J300, която е втората най-престижна на това ниво. Българинът спечели през тази година и титлата на турнира в Хасково от категория J200, но явно планира да играе на повече състезания при мъжете, защото се е отказал от участие на юношеския US Open.

Източник: БФТ

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По стъпките на Григор: 17-годишният Александър Василев спечели най-голямата си титла досега! Калоян Соколов
Теми:  
александър василев | бгтенис | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook