По стъпките на Надал: 15-годишен талант накара всички да говорят за него!

от в 18:46 на 09.11.2021
Мирела Николова

През последните години ставаме свидетели на огромна вълна млади тенисисти, които навлизат в професионалния тенис и успяват да се задържат за дълго там, като днес още една звезда изгря на тенис небосклона. Неговото име е Габриел Дебру, който е само на 15 години, но вече може да се похвали с победа в турнири от сериите "Чаланджър", превръщайки се в четвъртия най-млад състезател, успявал да спечели мач от подобна категория през 21.век. 

Родом от Франция, Дебру дебютира в юношеската ранглиста през 2019-а година, когато е на едва 13 години, а от тогава насам прогресът му в класацията не спира и към момента той заема 22-рата позиция в подреждането. През настоящата седмица младокът приковава вниманието към себе си със своята изключително атрактивна игра, заради която бе наречен "Следващия Ник Кирьос", която същевременно му носи и страхотни резултати.

Французинът оползотвори по перфектен начин предоставения му "уайлдкард" от организаторите на Чаланджъра в Роан (Франция), тъй като вече спечели 2 двубоя в квалификациите на надпреварата, а по-рано днес постигна и победа в първия кръг на основната схема, което накара цялата тенис общност да заговори за него. Дебру, който до този момент не притежаваше точки за ранглистата на АТР, осъществи феноменален обрат над световния №220 Андреа Пелегрино с 4:6 6:2 6:3 и така стана четвъртият най-млад играч, постигал победа на "Чаланджър" през този век, присъединявайки се към елитна компания, част от която са Рафаел Надал, Карлос Алкарас и Феликс Оже-Алиасим.

Най-младите тенисисти с победа на "Чаланджър":

Феликс Оже-Алиасим - на 14 години и 11 месеца

Рафаел Надал - на 15 години и 3 месеца

Николай Соловиев - на 15 години и 9 месеца

Габриел Дебру - на 15 години и 10 месеца

Карлос Алкарас - на 15 години и 11 месеца

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По стъпките на Надал: 15-годишен талант накара всички да говорят за него! Мирела Николова
Теми:  
габриел дебру | любопитно | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook