"По-важно е да си добър човек, отколкото шампион": Григор разкрива защо всички го обичат в Тура

от в 16:59 на 14.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров вече повече от десетилетие е едно от най-популярните лица в световния тенис, печелейки на своя страна публиката не само със атрактивния си стил на игра, но и с чисто човешкото си отношение към всеки един фен. Неслучайно първата ни ракета няма конлфикт с нито един свой колега и е сред големите любимци в съблекалнята на ATP, имайки предвид как другите тп играчи винаги говорят с голямо уважение за него.

Същото важи и за женската част от Тура, като Арина Сабаленка и Паула Бадоса дори бяха заедно в един отбор с Григор по време на World Tennis League и оттогава насам на няколко пъти можем да ги забележим да тренират в компанията на световния номер 10.

Точно това провокира и журналистите да попитат Димитров защо според него всички останали тенисисти го обичат толкова много, а ето какво сподели самият той по темата:

"Наистина ли е така? Не знам, може би трябва да попитате тях. Мисля, че единственото нещо, което винаги ще получиш от мен, съм просто аз самият. Винаги съм бил верен на себе си. Това е едно от първите неща, на които майки ми ме е научила. Казваше ми, че е много по-важно да бъда добър човек, отколкото голям шампион. Това идва от културата и средата, в която съм отраснал.

Винаги показвам емоциите си такива, каквито са. Иска ми се понякога да ги прикривам малко по-добре, наистина ми се иска. Тази моя емоционалност ми е помагало много, но същевременно ми е и вредяла. Аз обаче продължавам да се уча. Мисля, че съм далеч от съвършенството, но се опитвам да правя това, което е правилно според моите разбирания"- признава Григор.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"По-важно е да си добър човек, отколкото шампион": Григор разкрива защо всички го обичат в Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook