По време на финала: Вбесеният Джокович изгони брат си и агента си от корта (видео)

от в 12:24 на 08.01.2023
Калоян Соколов

В момента Новак Джокович и Себастиан Корда са се вкопчили в изключително оспорвана битка във финала на ATP 250 надпреварата в Аделаида, като 21-кратният шампион от Шлема се е устремил към своя пети пореден трофей на австралийка земя и общо 34-та поредна победа на Зеления континент. Неговият млад съперник обаче изглежда твърдо решен да спре победната му серия и дава сериозна заявка за голяма пробив през 2023-та, като дори преди минути разполагаше с точка за спечелването на трофея, но Джокера я отрази и вкара срещата в решителна трета част.

Вероятно пък един от най-интересните моменти дойде след края на първия сет, който Джокович предаде със 7:9 точки в тайбрек и нямаше намерение да крие обзелите го негативни емоции. Ноле предаде последната точка с непредизвикана грешка и веднага посочи към своя щаб, чието поведение явно силно го е раздразнило. Бившият номер едно не спря дотам и се развика на италиански език, защото искаше неговият агент Едоардо Арталди да напусне корта, след което за същото беше помолен и Марко Джокович.

Молбата на тенисиста веднага беше удоволетворена, тъй като брат му и Арналди станаха от своите места в бокса на топ поставения и напуснаха незабавно корта. Изглежда този емоционален изблик повлия позитивно на балканеца, който веднага повиши равнището на своя тенис и сега изглежда в отлична позиция да реализира един от характерните си обрати.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По време на финала: Вбесеният Джокович изгони брат си и агента си от корта (видео) Калоян Соколов
Теми:  
аtp | Аделаида | видео | любопитно | новак джокович | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook