По време на Парада на шампионите: Какво каза Джокович на Федерер?

от в 00:02 на 05.07.2022
Мирела Николова

В неделния ден се състоя тържествена церемония по случай стогодишнината от изграждането на Централния корт на Уимбълдън, на която присъстваха куп тенис величия, сред които бяха и представителите на Голямата четворка. Въпреки че бе възпрепятстван от участие в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания, рекордьорът по титли от турнира Роджър Федерер пристигна в британската столица специално за т.нар. Парад на шампионите. По време на него Новак Джокович бе забелязан как говори на Маестрото, като мнозина почитатели на тениса се запитаха какво всъщност е било то. Отговорът на този въпрос даде самият сърбин на своята пресконференция след победата си над Тим Ван Райтховен вчера:

"Казах му, че e обичан от толкова много хора по света и неслучайно е бил посрещнат толкова топло на корта, а също така и че трябва да се завърне тук, за да можем да играем поне още веднъж заедно, както самият той каза. Всички видяхме колко специално беше, когато излезе на Централния корт. Цялата публика беше на крака, всички зрители показаха своята огромна любов и уважение към него - той наистина е легенда във всеки един аспект. 

Разбира се, Роджър беше един от най-големите съперници в кариерата ми и е странно да не се засичаме на турнирите. Той се бори с контузии през последните няколко години и взе участие само в няколко турнира. Както той сам каза, необичайно беше да го видя в такава роля на Уимбълдън. Мисля, че е важно за спорта ни тенисисти като него да играят колкото се може повече, защото това привлича внимание към тениса и е от полза за всички нас", допълни Ноле.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По време на Парада на шампионите: Какво каза Джокович на Федерер? Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook