Победа №100 за Роджър Федерер на Уимбълдън е факт!

от в 20:23 на 10.07.2019
В
Роджър Федерер надделя над борбения Кей Нишикори и си осигури място на 1/2-финалите на Уимбълдън. Маестрото днес загуби сет, ала беше страхотен впоследствие и след 4:6 6:1 6:4 6:4 си осигури 100-тния успех на свещената трева.



Маестрото загуби откриващата част на срещата след ранен брейк, а видимо той нямаше да има лесен двубой, ако се съдеше по откриващите геймове, защото Кей демонстрира страхотна увереност и агресия в играта си. Това се запази и в следващите няколко гейма, а Маестрото трябваше да наваксва пасив от 0:40, преди да може да открие сметката си. До края на сета и Роджър изпусна една възможност за брейк, а това се дължеше основно на добре изградените атаки от форхенд на японеца. По този начин, играейки разнообразно и стаблно от дъното на корта, Нишикори успяваше да се справя по перфектен начин със силния си опонент и след 6:4 поведе със сет.



Ситуацията на корта обаче мигновенно се промени в началото на втората част, а швейцарецът започна да натиска значително повече своя опонент, карайки го да греши и губейки едва една точка в първите три гейма, поведе убедително. Последва успешен сервис гейм за японеца, ала това така и не успя да го върне в частта, защо Маестрото бе мобилизирал играта си и изпозвайки комбинацията сервис-мрежа умело и продължавайки да бъде много агресивен от дъното, Роджър изравни в сетовете.

Нишикори обаче все пак успя бързо да се отърси от изминалата част и след като отрази възможността пред опонента си за ранен брейк с ас, постепенно той успя отново да вдигне своето ниво до това от първия сет, с което и съумя да се справи със страхотната игра на Роджър. Така двамата си размениха по няколко лесни гейма, а Нишикори най-после сякаш бе стабилизирал играта си. Все пак първият пропукал се бе именно японецът, а освен на неговите грешки, това се дължеше и на печелившите удари на Роджър, идващи един след друг. Така в крайна сметка въпреки възможността за брейк пред Кей при 5:4, дошла след серия от невероятни печеливши от форхенд, азиатецът така и не проби, а така и изостана в отделните част.



В четвъртата част Нишикори изпитваше дори повече трудности да се справя с подаването на Роджър и поради тази причина не можеше дори да стигне до брейкбол, ала за сметка на това на свое подаване японецът трябваше да се бори постоянно с неуморимия Роджър. Азиатецът често допускаше непредизвикани грешки в своите подавания и поради това трябваше да прави мини обрати, а след първите три впечатляващи такива, реализирани въпреки страхотната игра на Федерер, в крайна сметка подаващият се пропука след пресилен форхенд при 4:4, за да може впоследствие след категоричен сервис гейм Маестрото да затвори срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победа №100 за Роджър Федерер на Уимбълдън е факт! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook