Победа за Донски на старта в Монастир

от в 20:49 на 21.04.2021
Владислав Риждов

Българинът Александър Донски започна с победа участието си на турнира от сериите ITF в тунизийския курорт Монастир. Донски надделя в три сета над бразилеца Жилбер Соарес Жуниор - 6:4 4:6 6:3 след малко над два часа игра на корта.

Националът за "Купа Дейвис" съумя да спечели в своя полза оспорван първи сет. Донски изоставаше с пробив и 3:2 гейма, но до края на частта даде само гейм на 20-годишният си съперник и така се доближи на сет от успеха.

Втората част също бе завързана, като двамата печелеха лесно сервис геймовете си след добро представяне при сервис. Развръзката дойде в самия край, когато българинът пропусна два шанса за брейк при 4:4, които щяха да му дадат възможност да сервира за мача, но той не успя да ги реализира. В последвалия си сервис гейм обаче Донски предаде подаването си, което доведе до изравняване на сетовете.

В решителната част Донски стартира по-добре и бързо си осигури комфортен аванс от 3:0. Брейкът, направен във втория гейм на сета, се оказа достатъчен, за да може нашето момче да се класира за втория кръг на надпреварата. Следващият съперник на българина ще бъде италианецът Омар Джакалоне, намиращ се под номер 723 в ранглистата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Победа за Донски на старта в Монастир Владислав Риждов
Теми:  
александър донски | турнир в монастир

Коментари





Следвайте ни в Facebook