Победата над Джокович не е била случайна: Фокина срази и Гофен в Монте Карло!

от в 16:04 на 14.04.2022
Владислав Риждов

Алехандро Давидович Фокина постигна най-голямата сензация до момента в Монте Карло, когато преди два дни елиминира световния номер 1 Новак Джокович. Победата на испанеца над водача в ранглистата обаче въобще не е била плод на случайността, а 46-ят в света продължава впечатляващия си рейд в Княжеството, след като днес се справи рутинно с намиращия се в отлична форма Давид Гофен - 6:4 6:1, за да се класира за четвъртфиналите на турнира.

Двамата дадоха старт на двубоя със сервис геймове на нула, но статуквото на корта бързо бе нарушено. Вдъхновеният испанец притисна съперника си до стената и достигна до възможности за брейк. Четвъртата от тях бе материализирана, а Фокина вече имаше солиден аванс от 4:1. Впоследствие последва сериозен спад от страна на ибериеца, което позволи на Гофен да се пребори за изравняването, правейки финалните минути от сета наистина интригуващи. В края обаче непоставеният състезател отново извади на показ оръжията си върху червената настилка и реализира решаващ проби по пътя си към успеха в откриващата част.

Ибериецът направи летящ старт на втория сет и продължи да играе на върха на своите възможности, оставяйки другата страна на корта без реакция. Фокина бързо взе сериозна преднина пред белгиеца - 4:0, а силите на шампиона от Маракеш стигнаха само за почетен гейм, преди героят на седмицата в Монако да триумфира като краен победител. В спор за място на полуфиналите Фокина го очаква среща с Тейлър Фриц, който по-рано днес също се поздрави с чист успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победата над Джокович не е била случайна: Фокина срази и Гофен в Монте Карло! Владислав Риждов
Теми:  
алехандро давидович фокина | атп | давид гофен | монте карло | обзор | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook