Победи, но не убеди: Алкарас се измъкна в 3-часова битка срещу световния номер 55

от в 08:34 на 16.08.2023
Калоян Соколов

 Карлос Алкарас премина успешно през дебютното си препятствие в Синсинати, но отново не убеди с играта си. Световният номер едно през миналата седмица бе спрян на 1/4-финалната фаза в Торонто и сам заяви, че играта му е много далеч от желаното ниво, а днес отново не показа обичайното си равнище, но все пак намери сили, за да преодолее съпротивата на Джордън Томпсън - 7:5 4:6 6:3. 

Световният номер едно се нуждаеше от цели 2 часа и 48 минути, докато сложи точка на спора в срещата и допусна огромен брой непредизвикани грешки, само че беше достатъчно солиден в решителните мигове от двубоя и така на осминафиналите ще срещне един измежду Уго Юмбер и Томи Пол, който през миналата седмица го надигра в Канада.

Топ поставения контролираше хода на разиграванията още от първата точка, ала нямаше никакъв контрол при нанасянето на завършващите удари и освен това пропиля цели четири точки за пробив. Томпсън пък търпеливo дочака своя момент и съумя да се откъсне напред за 4:2, но оттам насетне спечели само още един гейм до края на маратонския първи сет, чиято продължителност беше цели 84 минути.

Наглед съпротивата на австралиеца трябваше да бъде пречупена, само че той продължи да се бори с всички сили и правеше чудеса от храброст в дефанзивен план. Самоотвержената игра на Томпсън му позволи отново да поведе с 4:2 и макар Алкарас да отвърна с моментален рибрейк, то този път непоставеният състезател не допусна да изпусне цялата си преднина и изравни общия резултат, нанасяйки решителен брейк в десетия гейм.

Решителната част стартира с моментален пробив в актива на шампиона от Уимбълдън, който най-после започна да прилича на себе си и все по-често завършваше разигравания успешно в близост до мрежата. Испанецът наложи много високо темпо на игра, което беше непосилно за неговия съперник и скоро Томпсън предаде подаването си за втори път, като така беше сложен край на интригата в сблъсъка и 20-годишният състезател се поздрави със своята 50-та победа през сезона.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Победи, но не убеди: Алкарас се измъкна в 3-часова битка срещу световния номер 55 Калоян Соколов
Теми:  
atp | джордън томпсън | карлос алкарас | Обзори | синсинати | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook