Победи, но не убеди: Джокович неутрализира играч извън топ 140 в 3 тежки сета на старта в Париж

от в 00:12 на 29.05.2024
Елеонора Александрова

Първите пет месеца на 2024-та година за Новак Джокович ще останат, като един от най-слабите периоди в кариерата му. Сърбинът не спечели нито една титла и достигна до едва два полуфинала, а колебливата му форма бе потвърдена и в първия кръг на Ролан Гарос срещу 143-тия в света Пиер-Юг Ербер с победа в три трудни сета с 6:4 7:6(3) 6:4, а във втория кръг го чака среща с Роберто Карбайес Баена.

Първата част бе обещаваща за Ноле, който напомни на най-добрата версия на себе си. Сърбинът играеше с доста по-малко неточности от местния представител, но и много по-агресивно, което му позволи да реализира ранен пробив при 1:1. Силният сервис обаче правеше французина напълно равностоен на 24-кратния "мейджър" шампион, но въпреки това, уменията на Джокович бяха достатъчни, за да запази преднината си и с 6:4 да поведе в сетовете.

Втората част започна добре за световния номер 1, който отново успя да спечели гейм от началния удар на противника си, ала веднага след това ритъмът на игра на сърбина се наруши, което позволи на по-ниско ранкирания тенисист да отвърне на брейка. Следваха минути, в които и двамата разчитаха прекалено много на сервисите си, като Джокович беше малко по-активен на ретур.

Все пак до трети пробив не се стигна и така сетът стигна до тайбрек. Легендарният сърбин за пореден път показа, че е най-добрият в дългите геймове и надигра изцяло противника си в този ключов момент, печелейки тайбрека със 7:3 и по този начин увеличи разликата в сетовете.

В третата част Джокович отново имаше превес над световния номер 143. Играещ с доста по-малко грешки, първият в света показваше по-голяма увереност в ударите си, ала Ербер не отстъпваше лесно на именития си съперник. Точно, когато изглеждаше, че отиваме към втори пореден тайбрек, трикратният шампион на Ролан Гарос показа класата си над бившия номер 36 с пробив в последния гейм и така ознаменува своята първа победа в Ролан Гарос тази година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Победи, но не убеди: Джокович неутрализира играч извън топ 140 в 3 тежки сета на старта в Париж Елеонора Александрова
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook