Победи, но не убеди: Швьонтек спаси 3 поредни сетбола срещу световната №104 на старта в Ню Йорк

от в 20:40 на 27.08.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек започна успешно участието си на US Оупън. Световната номер 1 показа сериозни колебания в първия кръг на турнира срещу квалификантката Камила Рахимова, но в крайна сметка се наложи над съперничката си с 6:4 7:6(6) за 1 час и 56 минути игрово време. В следващия кръг топ поставената ще се изправи срещу Ена Шибахара от Япония.

Аутсайдерката демонстрираше много пасивен тенис в началото на мача и в резултат на това фаворитката се възползваше безкомпромисно от тази нейна слабост, за да се откъсне напред с 4:0 гейма.

Постепенно Рахимова започна да играе все по-освободено и спечели три поредни гейма. Въпреки трудната ситуация, в която се намираше, шампионката от 2022-ра отново пое инициативата в свои ръце и затвори сета в своя полза.

Втората част започна обещаващо за световната номер 104, която не само спечели подаването си, но и имаше брейкбол още във втория гейм. В този момент Швьонтек за пореден път показа здрави нерви и отрази точката за пробив, а след това самата тя имаше възможността да обърне резултата в своя полза, която бе реализирана.

Макар и да се намираше в ролята на губеща, Рахимова продължаваше да играе смело срещу световната номер 1. Последва сериозен спад в играта на полякинята, която допусна пробив именно в момента, в който трябваше да сервираше за мача.

Макар и Швьонтек да продължаваше да допуска повече неточности от обикновено, тя не позволи на квалификантката да сътвори пълен обрат и така се стигна до тайбрек.

Рускинята затвърди доброто впечатление и по време дългия гейм, повеждайки с минибрейк. Рахимова дори разполагаше с 3 поредни сетбола при 6:3, ала в този момент тя заигра твърде нервно, а това бе добре дошло за Швьонтек. Така полякинята спечели следващите 5 точки, за да запише първата си победа в тазгодишното издание на US Оупън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Победи, но не убеди: Швьонтек спаси 3 поредни сетбола срещу световната №104 на старта в Ню Йорк Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | ига швьонтек | камила рахимова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook