Победи, но притесни всички: Алкарас с медицински таймаут извън корта при триумф над Грийхспор

от в 21:53 на 29.07.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас очаквано продължи към 1/8-финалите на Олимпиадата след 2-сетов успех над нидерландеца Талон Гриийхспор, но притесни всички с медицинското прекъсване, което взе заради проблеми в областта на бедрото и се стигна до медицински таймаут извън корта. Все пак 3-кратният "мейджър" носител изглеждаше в оптимална кондиция при завръщането си на "Филип Шатрие" и записа своята девета поредна победа във френската столица.

Актуалният шампион от Ролан Гарос беше много сериозно тестван от своя съперник във втората част, но все пак не допусна изненада и се наложи с финалното 6:1 7:6(3) за 1 час и 43 минути игрово време, като така испанецът се класира за 1/8-финалите, където го чака битка с Роман Сафиулин, а утре за него няма да бъде почивен ден в Париж, тъй като ще излезе на корта заедно с Рафаел Надал в среща от надпреварата на двойки.

Първият сет се превърна в същинска наказателна акция на Алкарас, който беше много премерен в атаките си, което не можеше да се каже за нидерландеца. Грийхспор се опита да отнеме инициативата от ръцете на Карлитос и действаше с максимално ниво на агресия, но рискът не се отплати и той допусна 5 пъти повече непредизвикани грешки спрямо завършващи удари в първия сет. Непоставеният играч не загуби нито точка на първото си подаване, само че го вкарваше твърде рядко в игра, а световният номер три експлоатираше неговите неубедителни втори сервиси и ги атакуваше безмилостно. Всичко това позволи на ибериеца да се откъсне напред с два пробива напред при 3:0, а аутсайдерът намери сили единствено да спечели следващия гейм на собствено начален удар, след което беше абсолютно безпомощен до края на частта.

Вторият сет предложи далеч по-сериозно предизвикателство пред Алкарас, защото изведнъж ударите на световния номер 28 започнаха да намират константно линиите и сервис геймовете на нидерландеца вървяха безпроблемно. Грийхспор изглеждаше уверен в соствените си сили и демонстрираше много положителен език на тялото, докато това не важеше за 21-годишния тенисист, който ве медицинско прекъсване при 5:4 в полза на опонента си.

Нещата станаха критични за ибериеца в 10-ия гейм, когато аутсайдерът се сдоби със сетбол, ала последва вихрена акция към мрежата от страна на младока, чиято ментална сила му позволи да доведе нещата до тайбрек, а там той взе 5 от последните 6 разигравания и така не допусна изненада, но предстои да разберем какво реално е физическото състояние на големия фаворит за златото в Париж.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Победи, но притесни всички: Алкарас с медицински таймаут извън корта при триумф над Грийхспор Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook