Победите не спират: Монфис пренесе шоуто във Виена и си осигури суперсблъсък с Тиафо!

от в 16:35 на 25.10.2023
Мартин Петков

Гаел Монфис пренесе изключително силното си представяне от турнира в Стокхолм, където завоюва титлата, и на австрийска земя, за да открие успешно кампанията си на надпреварата във Виена. 37-годишният французин, който след спечелването на трофея в шведската столица се завърна обратно в първата стотица на планетата, изнесе страхотен двубой срещу 47-ия в света Даниел Алтмайер и без да инкасира дори пробив, се поздрави с шестата см поредна победа - 6:4 6:4. По този начин бившият представител на топ 10 си осигури класиране за осминафиналната фаза на турнира и в суперсблъсък му предстои да се изправи срещу седмия поставен Франсис Тиафо.

Началото на двубоя се оказа изпълнено с неприятности за шампиона в Стокхолм, който с поведението си на корта показваше, че чувства сериозна умора и това доведе до два брейкбола пред германеца, но във важните моменти "Ла Монф" намери верен съюзник в лицето на първия си сервис и оцеля. Стореното пък вдъхна огромна доза мотивация на ветерана и той покачи интензитета в следващите минути, като подхождаше все по-агресивно в разиграванията и съумя да пласира поредица от печеливши удари, извели го до фундаментален пробив в петия гейм, благодарение на който записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част събитията от началото на срещата до голяма степен се повториха, след като французинът влезе в серия от неточности и бе напът да се пропука на собствено подаване, ала вдигна оборотите с няколко свръхзвукови попадения от форхенд и отстоя сервиса. Впоследствие подобрението в играта на бившия представител на топ 10 доведе до спад в равнището на световния номер 47, чиито грешки "натежаха" и той предаде сервиса си в актива на Монфис, който оттам насетне наложи своето темпо и онагледи класата на началния си удар, узаконявайки триумфа си малко над четвърт час по-късно.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Победите не спират: Монфис пренесе шоуто във Виена и си осигури суперсблъсък с Тиафо! Мартин Петков
Теми:  
atp | виена | гаел монфис | даниел алтмайер

Коментари





Следвайте ни в Facebook