Победите не спират: Музети записа шести пореден успех след труден мач на старта в Умаг

от в 23:12 на 26.07.2022
Мартин Петков

Лоренцо Музети изпрати най-добрата седмица в своята кариера, след като само преди броени дни вдигна дебютната си АТР титла на турнира в Хамбург, когато се справи със съпротивата на тенисиста с най-много победи за годината Карлос Алкарас. Италианецът обаче нямаше никакво време за празненства и по най-бързия начин акостира в хърватския град Умаг, където през днешния откри кампанията си с двубой срещу наглед непретенциозния ветеран Аляж Бедене.

Сблъсъкът извади на показ както добрите черти в играта на 20-годишния състезател, така и лошите, които в толкова дълъг период от време не му позволяваха да разкрие пълния си потенциал, ала в крайна след час и 54 минути на корта Музети си осигури крайния успех в мача - 6:2 3:6 6:1. В следващата фаза за световния номер 31 предстои да срещне бившия полуфиналист от Ролан Гарос и свой сънародник Марко Чекинато, който намери място в основната схема посредством квалификации.

Двубоят стартира повече от убедително за новия АТР шампион, който отпусна едва една точка на противника от първите десет и поведе с ранен пробив аванс. Италианецът не спираше да притиска световния номер 283 при всеки удобен момент, като не след дълго си извоюва нова порция брейкболи и съумя да оползтвори третия от тях, за да удвои в предимството си, което му позволи в идните минути да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част в началото си не ни предостави нищо различно от видяното до момента на корта и Музети излезе с пробив напред, като видимо докосваше успеха в срещата. Тогава обаче Бедене промени от части тактическия си план, като започна да предоставя инициативата на значително по-младия си колега, който пък от своя страна рискуваше твърде много и допусна умопомрачителен брой неточности, за да станем свидетели на серия от четири последователни гейма в актива на словенеца. Световният номер 283 веднъж излязъл напред в резултата демонстрира натрупания опит през годините и не се поддаде на напрежението нито за момент, като възстанови равенството в отделните части и изпрати сблъсъка в решителната му фаза.

20-годишният състезател от ,,Ботуша" съумя на старта на третия сет да преобрази изпълнената си с грешки игра в последния над половин час и логично предвид по-доброто си физическо състояние излезе с пробив напред в резултата. Бедене обаче отново, по подобие на втората част, имаше отговор за играта на съперника и не му позволи да се откъсне напред, след като реализира рибрейк и паритетът възцари на ,,Стадион Горан Иванишевич". Именно този момент се превърна в повратната точка на сблъсъка поради факта, че словенецът изразходва цялата си енергия, за да върне брейка пасив, то от този момент нататък Музети пое пълен контрол над случващото се на корта и не отпусна нито гейм до края на противника, за да го надвие, подпечатвайки шестата си поредна победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победите не спират: Музети записа шести пореден успех след труден мач на старта в Умаг Мартин Петков
Теми:  
atp | аляж бедене | лоренцо музети | умаг

Коментари





Следвайте ни в Facebook