Победите не спират: Синер осъществи обрат над тазгодишен 3-кратен ATP шампион в Шанхай

от в 15:44 на 08.10.2023
Калоян Соколов

Яник Синер записа седмата си поредна победа. Шампионът от Пекин изглеждаше като бледа своя сянка в началните минути на двубоя си срещу Себастиан Баез, но постепенно намери най-добрата си игра и осъществи обрат, за да се наложи с крайното 3:6 6:3 6:2. Така световният номер четири се класира за 1/8-финалите на Мастърса в Шанхай, където го очаква много тежък сблъсък, защото ще премери сили с една от новите звезди на световния тенис, а именно Бен Шелтън, след като американецът също съумя да навакса сет пасив в сблъсъка си с Роман Сафиулин.

Италианецът изглеждаше много изтощен в дебютните геймове, които протичаха под диктовката на непоставения тенисист и можехме ясно да видим защо Бaез има цели 3 ATP титли от началото на сезона. Аутсайдерът вкарваше 70 процента от първите си сервиси в корта и наниза цели 3 аса в първия сет, което му даде спокойствието да играе максимално освободено на ретур, а Синер се пропука под натиска на отличните изяви на опонента си и южноамериканецът реализира пробив за преднина от 3:1, с чиято помощ си осигури спечелването на откриващата част.

Шестият поставен далеч не беше казал последната си дума в мача и Баез беше абсолютно безпомощен в следващите минути, тъй като по-високоранкираният играч използваше всяка еднa удобна възможност да играе в близост до линиите и завършващите удари се трупаха с лекота в актива му. Това позволи на италианеца да изгради аванс от 3:0 и макар аржентинецът да имаше възможност да реализира рибрейк в последния възможен момент, то 22-годишният състезател не позовли изненади и срещата щеше да се реши в трети сет.

Там фаворитът показа огромната си класа и наложи непосилно темпо за опонента си, който се опита да разнообрази нещата с чести излизания към мрежата, но тази тактика не даде никакъв резултат, защото Синер пласира един куп минаващи удари и затвори сблъсъка в своя полза, осъществявайки нови два пробива.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победите не спират: Синер осъществи обрат над тазгодишен 3-кратен ATP шампион в Шанхай Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | себастиан баез | шанхай | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook