Победите продължават и на сингъл: Отличен дебют за Иснър и Шварцман в Париж!

от в 21:36 на 22.05.2022
Мартин Петков

Диего Шварцман е навярно едно от големите разочарования на клей сезона до момента, като неубедителните му резултати го поставиха в доста колеблива позиция за Ролан Гарос, където аржентинецът е бивш полуфиналист. Ел Пеке все пак като един от видните специалисти върху червената настилка започна с приповдигнато настроение участието си в Париж през днешния ден, като на старта срещна миналия през квалификациите Андрей Кузнецов и след известни трудности го надви с 6:3 1:6 6:4 6:2. Във втори кръг за световния номер 16 предстои да срещне Жауме Мунар.

Латиносът стартира убедително, като си завоюва пробив аванс още в началните минути. 170-сантиметровият тенисист умело продължи да се придържа към тактическия си план и без особени затруднения оползотвори сетбола си при сервис на съперника, за да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част се превърна в същински фарс за бившия полуфиналист, който не приличаше на себе си и грешеше повече от допустимото. Кузнецов от своя страна не поемаше излишни рискове, възползваше се от предоставените му шансове и с пробив във всяко от четирите подавания на аржентинеца изравни резултата в отделните части.

Началото на третия сет бе изпълнено с интригуващи мигове, като двамата си размениха брейкове, но от цялата ,,престрелка" с аванс разполагаше световният номер 16. Впоследствие станахме свидетели на възстановяване на паритета от руснака в осмия гейм, но Шварцман каза тежката си дума моментално и с ключов пробив в идните минути отново си върна предимството в общия резултат.

Четвъртата част се оказа най-доминантна за Ел Пеке, който се поздрави с брейк още в откриващото подаване, която затвърди безупречно. Бившият полуфиналист вложи цялата си концентрация в последвалите геймове, като освен че бранеше началния си удар, стигна до нов пробив, с който сложи точка на спора и триумфира в двубоя.

В друга среща развила се паралелно със сблъсъка между Шварцман и Кузнецов, на един от помощните кортове се изправиха Джон Иснър и местният представител Куентин Халис. Както е известно за гиганта, така и за по-неразпознаваемия му опонент, двамата разчитат изключително много на началния удар и агресията в играта си, поради което станахме свидетели на общо 49 аса в хода на мача. Тайбреците също намериха място под светлините на прожекторите, като в крайна сметка американецът се поздрави с победата срещу световния номер 86 след 7:6(3) 4:6 7:6(1) 7:6(6). В идната фаза за Биг Джон предстои да срещне участващия с ,,уайлд кард" Грегоар Барер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победите продължават и на сингъл: Отличен дебют за Иснър и Шварцман в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей кузнецов | джон иснър | диего шварцман | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook