Победите продължават: Рибакина се разправи с 16-годишно дете чудо и потегли с успех в Париж

от в 18:15 на 30.05.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина в хода на настоящия сезон доказа, че е способна да спори за титлите на всяка една настилка и макар досега да нямаше особени успехи на клей, то представителката на Казахстан триумфира с WTA 1000 трофея в Рим. Етническата рускиня през днешния ден излезе на корта в Париж за откриващия си мач на Ролан Гарос, като съумя да пренесе отличната си игра и във френската столица, за да надиграе едната от най-талантливите тенисистки на следващата генерация в лицето на 16-годишната квалификантка Бренда Фрухвиртова, над която надделя с 6:4 6:2. С успеха си световната номер 4 продължава напред към втория етап на надпреварата и ще премери сили с друг чешки "вундеркинд", а именно 18-годишната Линда Носкова.

На старта на двубоя интригуващите ситуации липсваха, като сервиращите бяха наложили своята доминация и наглед неочаквано първа до шансове на ретур стигна тийнейджърката. Фрухвиртова впечатляваше с лекотата, с която влиза в разиграванията с шампионката от Рим, като дори устойчивостта ѝ под натиск я изведе до пробив аванс за 4:3, ала оттам насетне Рибакина подобри значително качеството на ударите си и увеличи прогресивно бройката си от уинъри, за да спечели следващите три гейма и записа откриващия сет на сметката си.

Втората част пък имаше до голяма степен сходно развитие, след като чехкинята отново намери пробойните в представянето на четвъртата поставена и съумя да отмъкне сервиса ѝ, с което поведе в резултата. Впоследствие квалификантката не съумя да задържи този интензитет в играта си и грешките от нейната ракета зачестиха, докато Рибакина взе всичко в свои ръце и постепенно с течение на времето онагледяваше разликата в класите между себе си и тийнейджърката, като не ѝ отпусна нито гейм повече в мача и официализира победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победите продължават: Рибакина се разправи с 16-годишно дете чудо и потегли с успех в Париж Мартин Петков
Теми:  
wta | Бренда Фрухвиртова | елена рибакина | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook