Победите продължават: Световната №4 откри с труден успех участието си в Аделаида

от в 15:04 на 11.01.2023
Мирела Николова

Каролин Гарсия завърши 2022-ра по феноменален начин, завоювайки трофея от Финалите на WTA, и успя да пренесе добрите си изяви и в началото на настоящия сезон, който откри с участие на United Cup. Там тя записа две победи за отбора на Франция, а през тази седмица реши да се включи и в WTA 500 надпреварата в Аделаида като последна спирка преди старта на Откритото първенство на Австралия. В първия си мач тя се изправи срещу световната №48 Катерина Синякова, като се нуждаеше от 2 часа и 17 минути, за да сломи съпротивата на чехкинята, оформяйки крайното 6:3 3:6 7:5. Така тя намери място в четвъртфиналната фаза, където я очаква сблъсък с поставената под номер осем в схемата Белинда Бенчич.

В дебютните минути от срещата инициативата бе изцяло на страната на французойката, която обсипваше противниковата половина с високоскоростни и дълбокопласирани удари. Синякова така и не успяваше да противодейства на своята съперничка и Гарсия набързо съумя да си изгради солидна преднина от два пробива и 5:0, които се оказаха достатъчни, за да запише откриващия сет в своята сметка.

Втората част стартира равностойно, като се наблюдаваше значителен подем в играта на чехкинята, която все повече започна да навлиза в корта и да търси агресивно продължение. Това ѝ помогна да нанесе първия си пробив в осмия гейм и именно този късен брейк я изведе до изравняване на общия резултат в мача.

В началото на третия сет станахме свидетели на изключително продължителен сервис гейм на световната №48, която, въпреки че показа характер, в крайна сметка бе пречупена от по-опитната състезателка. Така Гарсия излезе напред с аванс от 3:0, ала впоследствие спад в представянето ѝ позволи на Синякова да навакса изоставането си за 3:3. Последваха убедително спечелени подавания от двете тенисистки, но точно когато изглеждаше, че мачът ще бъде решен в тайбрек, то световната №4 се възползва от серия неточности на опонентката си и осъществи пробив в последния възможен момент, подпечатвайки си крайния успех в двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Победите продължават: Световната №4 откри с труден успех участието си в Аделаида Мирела Николова
Теми:  
wta | Аделаида | каролин гарсия | катерина синякова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook