Победител и извън корта: Бивша шампионка от WTA финалите беше приета да учи в Харвард!

от в 19:02 на 03.10.2024
Елеонора Александрова

Човек не спир да се учи, докато е жив, а Каролин Гарсия е явното потвърждение на този израз. 30-годишната французойка очевидно мисли за живота след тениса и се е нагърбила да завърши своето висше образование. Очевидно бившата номер четири разполага и с красив ум, освен със страхотните си качества като атлет, защото е положила нужните изпити успешно и ще има шанс да учи дистанционно в един от най-елитните университетите в света, а именно Харвард.

Французойката се намира в много труден етап от кариерата си, като тази година тя записа едва 17 победи в 34-те си мача. В момента тя е под номер 36 в световната ранглиста, но след турнира в Пекин, тя ще напусне първите 40 в света за пръв път от близо 4 години насам.

Преди броени дни бившата шампионка на WTA финалите обяви в Instagram, че приключва с тениса за 2024-та година, тъй като е напрягала рамото си до краен предел, а освен това "сихически има нужда от почивка, описвайки средата си като "токсична".

Гарсия изглежда не иска просто да лежи на дивана през свободното си време и не пропусна да се похвали за новата стъпка в живота си:

"Стигнах до Бизнес факултета в Харвард. Толкова съм благодарна за възможността да стана част от този специален университет! С нетърпение очаквам да продължа образованието си и да се запознавам с нови хора от различни области. 

Благодаря на Анита Елбърс (професор в Харвард) за тази невероятна възможност. Няма по-добър начин да възползвам от свободното си време преди новия сезон." - завърши Гарсия.

Източник: Talksport


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Победител и извън корта: Бивша шампионка от WTA финалите беше приета да учи в Харвард! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | каролин гарсия | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook