Победната серия на Григор Димитров продължава и в Ротердам

от в 17:10 на 15.02.2017
Мария Петрова

След титлата си в София Григор Димитров достигна и осминафиналите на АТР 500 турнира в Ротердам. Той осъществи пълен обрат срещу 34-ия в света Миша Зверев след 6:7(4), 6:2, 6:4 за малко под два часа игра. От началото на сезона българинът има 15 победи от 16 мача, а единствената му загуба дойде на Откритото първенство на Австралия от Рафаел Надал.

Така в спор за място в следващата фаза ще се изправи срещу състезател с по-ниска позиция - №76 в света Денис Истомин. Дотук Гришо води с 2:0 на този опонент като за последно го надви след обрат на Australian Open този сезон. Истомин веднъж е взимал превес, но този мач не влиза в статистиката на АТР и е от 2009-а.

В откриващия сет нямаше пробиви и закономерно битката се реши в тайбрек. Тогава Зверев действа по-решително и взе ранен аванс, който задържа за крайното 7:4 точки.

Първият пробив на Григор в мача дойде точно на време. И то бе постигнат по категоричен начин - на нула за 3:2 след почивката. Това подейства по най-добрия начин за самочувствието на българския №1, който не даде повече геймове на опонента в тази част - 6:2.

Този сценарий се повтори и Гришо поведе с пробив за 3:2 с началото на третия сет и то пак на нула. За негово съжаление Зверев съумя мигновено да възстанови равенството с рибрейк за 3:3, независимо че го направи едва след петата поредна възможност. Силите на опитния състезател обаче приключиха тук някъде и до края Гришо наложи волята си, реализирайки пълен обрат.

Засега Димитров продължава уверено да бъде в топ 3 на годишната ранглиста, която определя осемте участници на заключителния "Мастърс" в Лондон. Именно първо класиране в надпреварата е сред целите на българина през 2017.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победната серия на Григор Димитров продължава и в Ротердам Мария Петрова
Теми:  
григор димитров | миша зверев | тенис турнир в ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook