Победната серия продължава и в Барселона: Циципас бе затруднен, но не допусна изненади!

от в 21:04 на 17.04.2024
Елеонора Александрова

Броени дни след триумфа си в Монте Карло Стефанос Циципас пренесе силната си форма и в Барселона. В първия си мач в испанския град, гъркът показа колебания, но не загуби сет срещу един от по-трудните си съперници в ATP тура, Себастиан Офнер, с резултат 6:4, 7:5 и така в следващия кръг той ще срещне Роберто Карбайес Баена, който по-рано днес елиминира Лоренцо Музети.

Циципас показа защо клеят напълно съвпада със стила му на игра, като още в първия гейм съумя да пробие сервиса на австриеца. Въпреки неудобната ситуация, в която се намираше, световният номер 43 не изглеждаше готов да се предаде и с постоянство в играта си, изравни с пробив. Следваха експресни геймове и от двете страни. При 3:3 обаче 7-мият в света извади всичките оръжия от арсенала си, за да върне контрола в двубоя, а за разлика от началото на сета, гъркът запази преднината си до края на първата част и така поведе с 6:4.

Офнер далеч не изглеждаше готов да отстъпи на бившия номер 3. Въпреки солидното ниво, което Циципас поддържаше, то по-нискоранкираният състезател заигра изключително вдъхновено.

Това позволи на австриеца да поведе с пробив в деветия гейм и още в следващия такъв сервираше за сета. Точно в този важен момент играта на 43-тия в света се разпадна, за разлика от тази на представителя на топ 10, който отново напомни за себе си, успя да обърне сета в своя полза и без да загуби гейм до края да удължи победната си серия!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победната серия продължава и в Барселона: Циципас бе затруднен, но не допусна изненади! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | барселона | обзор | себастиан офнер | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook