Победната серия продължава: Рууд взе реванш срещу един от най-кошмарните си съперници

от в 14:20 на 12.04.2023
Калоян Соколов

Каспър Рууд започна по катастрофален начин новия сезон, като не записа поредни победи на нито едно от първите си пет състезания. Самият норвежец разкри, че вероятно не е трябвало да играе всички тези демонстративни мачове с Рафаел Надал в Южна Америка, които се състояха през миналия декември и със сигурност са наруши подготовката му за 2023-та. Всичко обаче тръгна нагоре за Рууд, когато дойде начало за турнирите на клей и миналогодишният финалист на Ролан Гарос през миналата седмица завоюва своята 10-та юбилейна титла, триумфирайки на надпреварата в Ещорил.

Изглежда това е само началото на завръщането към най-добра форма за скандинавеца, който днес стартира успешно участието си в Монте Карло и то с успех над Ботик ван де Зансхулп, който е исторически един от най-неудобните опоненти на световния номер четири. Нидерландецът съвсем наскоро отстрани Рууд в Маями и имаше 3 успеха в 4-те си срещи с бившия полуфиналист, но този път до изненада не се стигна и четвъртият поставен се наложи с крайното 7:5 7:6(1), за да си осигури сблъсък с Ян-Ленард Щруф на осминафиналите.

Непоставеният тенисист имаше сериозни проблеми още на старта, но намери сили да отрази три точки за пробив и спаси подаването си, ала норвежецът постепенно увеличаваше натиска върху него и брейкът в полза на фаворита не закъсня. Ботик обаче беше наясно как трябва да играе, за да затрудни именития си съперник и неговите слайсове започнаха да тормозят сериозна двукратния подгласник в надпреварите от Шлема, чиито грешки се увеличаваха непрекъснато и това доведе до три поредни гейма в актива на нидерландеца, който поведе с 5:4. Обратите не спряха дотук, тъй като по-високоранкираният играч последва примера на опонента си и на свой ред взе три поредни гейма, като по този начин се поздрави със спечелването на първия сет.

Вторият сет протече още по-драматично и интригата витаеше във въздуха до последно. Скандинавецът пръв съумя да реализира пробив, но световният номер 31 следваше тактиката си, държейки непрестанно топката на бекхенда на опонента и Рууд просто нямаше необходимото време да се изтегли на по-силния си удар, което позволи на ван де Зандсхулп да се откъсне напред с 4:1. Проблемите за аутсайдера бяха свързани с ниския му процент на вкаран първи сервис и шансовете за рибрейк се заредиха пред норвежеца, като не след дълго вече равенството властваше при 4:4. Ботик спря пропадането си и поведе отново за 5:4, след което дори имаше пред себе си сетбол, ала бившият номер три демонстрира здрави нерви и се наложи в последвания тайбрек, слагайки точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победната серия продължава: Рууд взе реванш срещу един от най-кошмарните си съперници Калоян Соколов
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | каспър рууд | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook