Победната серия продължава: Синер елиминира "екзекутора" на Рубльов и Циципас за място в топ 4 в ИУ

от в 21:34 на 14.03.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер продължава да изумява света на тениса, като остава единственият непобеден играч през 2024-та. След спечелените титли в Аустрелиън Оупън и Ротердам, световният номер 3 продължава с победната си серия и в Индиън Уелс, където, без да допусне сет в хода на кампанията си, намери място сред най-добрите 4. Днес той не изпита проблеми срещу една от големите изненади на турнира, Иржи Лехечка, побеждавайки го с 6:3, 6:3.

Аутсайдерът в двубоя започна нервно играта си, като грешките доминираха в представянето му. Шампионът от Аустрелиън Оупън моментално се възползва от слабостите на противника си и реализирайки пробив още в третия гейм, пое контрола в играта. Следващите няколко подавания не ни предложиха интрига, като чак при деветото, италианецът отново проби сервиса на чеха, което да му осигури добро начало на следващия сет и поведе с 6:3.

Световният номер 3 пренесе силното си темпо и във втората половина на двубоя. При 2:1 той отново спечели гейм от началния удар на Лехечка. Перфектната игра на Синер продължи и в следващите минути и без да даде шанс на противника да се върне в играта, надделя световния номер 32 с резултат 6:3 във втория сет, като по този начин италианецът удължи победната си серия до 19 поредни спечелени мача и се класира за втора поредна година на полуфинали в Индиън Уелс, където ще срещне победителя между Александър Зверев и Карлос Алкарас!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победната серия продължава: Синер елиминира "екзекутора" на Рубльов и Циципас за място в топ 4 в ИУ Елеонора Александрова
Теми:  
яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook