Победно начало за Рууд в Майорка; Хачанов се справи с квалификанта Пуй

от в 20:04 на 21.06.2021
Владислав Риждов

Каспър Рууд записа първи успех на трева в своята кариера, след като победи в последователни сетове Жил Симон - 6:4 7:6(4). Мачът бе равностоен, като и двамата допускаха непредизвикани грешки, но световният №14 остана по-търпелив и продължава към следващия кръг.

В откриващата част двамата доминираха при сервис, печелейки безпроблемно подаванията си. И след като никой не съумя да достигне до точка за пробив, излеждаше закономерно двамата да решат изхода от частта с изиграването на тайбрек. Рууд обаче имаше друго мнение по въпроса. Посрещайки при 5:4 в своя полза, норвежецът вдигна оборотите и бързо си осигури две точки за сета. Пропусна първата си възможност, но при втория опит бе безгрешен и поведе в отделните части.

Вторият сет стартира с размяна на пробиви, след като първо Симон си осигури аванс в резултата, но не успя да запази аванса си. Въпреки горещото време в Майорка, Рууд и Симон влизаха в дълги разигравания, което е позната територия за опитния французин. Именно той достигна до първият сериозен шанс в своя полза, но не успя да оползотвори точка за брейк, която щеше да му предостави възможността да сервира за изравняване на сетовете. Впоследствие Рууд от своя страна не успя да реализира два мачбола на ретур, а в тайбрека бе категоричен, нанасяйки девето поредно поражение на съперника си.

В друг мач от програмата Карен Хачанов и Лука Пуй направиха равностоен двубой, който в крайна сметка завърши с победа за руския състезател - 7:6(7) 3:6 6:4 и продължава към втория кръг на турнира.

Първата част премина без сериозни възможности за брейк, след като и двамата се спряваха отлично на начален удар. Единствените възможности бяха на сметката на французина. Пуй достигна до два скрити сетбола в осмия гейм от сета, но Хачанов не трепна и измъкна подаването си. Последва оспорван тайбрек, в който световния №29 навакса изоставане с 4:2 точки, за да спечели частта в своя полза. Пуй прехвърли добрите си изяви и във втория сет. Носителят на 5 титли на ниво АТП пречупи на два пъти Хачанов и така изравни общия резултат.

Решителната част също премина равностойно, а разликата направи пробив, който Хачанов реализира още в откриващия гейм. До края Пуй оказа съпротива на съперника си и го накара да се бори за всяка точка, но 25-годишният руснак не допусна спад и се поздрави с крайния успех в срещата след малко над два часа игра на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победно начало за Рууд в Майорка; Хачанов се справи с квалификанта Пуй Владислав Риждов
Теми:  
карен хачанов | каспер рууд | Обзори | тенис турнир в майорка

Коментари





Следвайте ни в Facebook